Marley Spoon maaltijdbox – onafhankelijke review

De laatste tijd komen de maaltijdboxen als paddestoelen uit de grond. Er is me dan ook al vaak gevraagd wat ik nou van die maaltijdboxen vindt en welke werkelijk de lekkerste is. Hier was ik ook wel benieuwd naar en daarom ben ik op onderzoek uitgegaan. In de komende 8 dagen neem ik je mee in de wereld van de maaltijdboxen. Onafhankelijke reviews, anoniem gedaan en dus ook zelf betaald om zo tot een eigen oordeel te komen. Ik wilde vooral op smaak zitten en weten wat de meest smaakvolle maaltijdbox is. Waar krijg je de lekkerste recepten en de beste ingrediënten voor welke prijs. En waar loop je als consument eventueel tegen aan? Made by Ellen heeft 7 verschillende foodboxen met 3 standaardmaaltijden getest. Deze boxen hebben allemaal een landelijke dekking. Lees je mee?

Maaltijdbox review Marley Spoon

“Marley Spoon – Gek op koken”

De eerste foodbox die Made by Ellen test is de Marley Spoon maaltijdbox. Marley Spoon is van oorsprong een Duits bedrijf dat in 2014 begonnen is en inmiddels al in 5 landen zit. De maaltijdbox van Marley Spoon is niet biologisch. Ze geven aan met kleine leveranciers te werken waardoor ze precies weten waar de ingrediënten vandaan komen.

1. De 1e indruk: we gaan bestellen en ontvangen de maaltijdbox

Het eerste contact wat ik met het bedrijf Marley Spoon had was op hun website en al snel via chat. Het lukte me in eerste instantie niet om te bestellen maar ik werd keurig door een chat assistent geholpen. Fijn dat je je eigen maaltijden kan selecteren. Een echte proefbox kun je er niet bestellen. Wel kun je een 1e box bestellen en het abonnement wijzigen, tijdelijk stop zetten en opzeggen wanneer je maar wilt. Maar is dat ook zo?

De maaltijdbox word netjes volgens afspraak afgeleverd. De box ziet er bij binnenkomst erg verzorgd uit. Je ziet dat hier over nagedacht is. Ik krijg meteen zin om er iets van te maken.

De producten zien er ook allemaal goed en verzorgd uit. Alles is vers, niet voorgesneden. Alle maaltijden worden in aparte zakjes in een doos bezorgd. Op deze manier kun je meteen aan de slag maar je hebt daardoor ook best veel kleine verpakkingen aangezien in die zakjes sommige ingrediënten ook weer verpakt zitten.

2. We gaan aan de slag!

Voor elke dag is er een verzorgde kaart met daarop het recept. Als je het leuk vindt kun je iets over het ontstaan van elk recept lezen. De recepten zijn voor 2 personen wanneer je voor 4 hebt besteld moet je alle ingrediënten even verdubbelen. De aangegeven bereidingstijd ligt tussen de 30 en 40 minuten. Je kan het binnen de aangegeven tijden redden.

Leuke recepten maar soms met wat meer handelingen. Het zijn lekkere gerechten met fijne smaken. Combinaties waar ik persoonlijk wel van houd. Het valt ons op dat er voor elke maaltijd wel erg veel ‘vul’ ingrediënten meekomen zoals aardappelen, rijst etc. ten opzichte van de groente en vlees/vis. Bij één gerecht constateren we dat er niet, zoals aangegeven in het recept, 100 gram shiitake paddestoelen geleverd zijn maar slechts 89gram. Nog iets minder groente dus. We krijgen de indruk dat de limoen een waslaag heeft. Hier gaan we de schil dan ook niet van door het eten raspen. We hebben zelf nog wel een limoen zonder waslaag in de koelkast liggen. En van de drie gerechten wordt er bij maar liefst 2 recepten aangegeven een snufje of eetlepels suiker toe te voegen. De maiskipfilet, een boerderij kip oorspronkelijk uit Frankrijk komt van Pieter van Meel, is hier de favoriet en het vlees, biefstukreepjes van de Lindenhoff, zijn iets wat taai ondanks dat het echt medium/rare is.

3. Nazorg

Op het moment dat we de box voor drie dagen achter elkaar getest hebben willen we nog diezelfde avond het abonnement opzeggen. Na contact met Marley Spoon te hebben gezocht komen we erachter dat dit niet kan. We zijn verplicht om een tweede maaltijdbox te bestellen aangezien de 2e al weer bij hun in gang is gezet dus een eenmalige maaltijdbox testen kan bij hun niet.

4. Conclusie

Voor de Marley Spoon maaltijdbox betaal je 39,90 euro voor 2 personen per 3 dagen. Fijn is dat je zelf kan kiezen uit de verschillende maaltijden. Wat jammer is dat je een Marley Spoon maaltijdbox niet eenmalig kan testen. Er bestaat dus niet zoiets als een proefbox. Ook als je de 3 maaltijden meteen vanaf ontvangst test kun je diezelfde laatste avond niet opzeggen. Het word je dan ook onmogelijk gemaakt om eenmalig uit te proberen. Dus “opzeggen wanneer je maar wilt” klopt dan ook niet helemaal.

De maaltijdbox ziet er erg verzorgd uit en bevat verse producten. Voor sommige recepten moet je toch best wel een aantal handelingen verrichten. Wij vinden dit leuk omdat we wel echt aan het koken zijn. De slogan ‘Gek op koken’ komt wat ons betreft dan ook wel overeen.

Als echte groenteliefhebber kom je met de porties niet goed uit. Er is in verhouding elke keer behoorlijk veel ‘vul’ voeding en minder groenten. In een recept zit bijvoorbeeld slechts een grote portie aardappelen en 3 mini komkommers voor 2 volwassenen. Dat is wat ons betreft toch echt te weinig en eenzijdig. Persoonlijk zou ik juist veel meer groenten in een maaltijdbox willen zien. En wat je ook verder van suiker vindt: in 2 van de 3 recepten suiker laten toevoegen (hoe minimaal misschien ook) vind ik niet nodig. We hebben de suiker bij alle gerechten achterwege gelaten en niemand miste iets. Ik vind het gewoon jammer en onnodig om kinderen bij elke maaltijd aan zoetere smaken te laten wennen. De maaltijdbox is toegankelijk voor gezinnen met kinderen.

Volgende week dinsdag kom ik met mijn eind review en kun je zien hoe Marley Spoon het ten opzichte van de andere foodboxen gedaan heeft. Morgen in deel 2 test ik de HelloFresh box. Lees je dan weer mee?

Op de hoogte blijven check dan uiteraard de blog en volg Made by Ellen ook op facebook voor de laatste updates!

print