Allerhande maaltijdbox – onafhankelijke review
Allerhande maaltijdbox – de laatste tijd komen de maaltijdboxen als paddestoelen uit de grond. Er is me dan ook al vaak gevraagd wat ik nou van die maaltijdboxen vindt en welke werkelijk de lekkerste is. Hier was ik ook wel benieuwd naar en daarom ben ik op onderzoek uitgegaan. In de komende dagen neem ik je mee in de wereld van de maaltijdboxen. Onafhankelijke reviews, anoniem gedaan en dus ook zelf betaald om zo tot een eigen oordeel te komen. Ik wilde vooral op smaak zitten en weten wat de meest smaakvolle maaltijdbox is. Waar krijg je de lekkerste recepten en de beste ingrediënten voor welke prijs. En waar loop je als consument eventueel tegen aan? Made by Ellen heeft 7 verschillende foodboxen met 3 standaardmaaltijden getest. Deze boxen hebben allemaal een landelijke dekking. Vandaag in deel 4 test ik de Allerhande maaltijdbox. Lees je mee?
Maaltijdbox review Allerhande box
Allerhande box – “Lekker vers, zó op tafel”
De Allerhande maaltijdbox behoeft denk ik weinig inleiding. De Albert Heijn is afgelopen jaar met deze box gekomen om op deze manier ook een positie in deze business te verwerven en hun klanten ook van een dergelijke service te kunnen voorzien. Vanaf het moment dat ik hoorde dat Albert Heijn een eigen maaltijdbox ging lanceren was ik eigenlijk wel heel benieuwd waarmee deze grote supermarkt zou komen. Voor hoeveel gemak en hoeveel lekker zouden zij met deze Allerhande box gaan? Ik ben heel benieuwd. De Allerhande maaltijdbox is niet biologisch maar bevat wel een biologisch ingrediënt.
1. De 1e indruk: we gaan bestellen en ontvangen de maaltijdbox
Het online bestellen gaat allemaal goed. Er is 1 soort maaltijdbox (voor 2 of 4 personen) en je kan de maaltijden niet zelf uitzoeken. Albert Heijn geeft op de website groot en duidelijk aan dat de gerechten allemaal binnen 30 minuten te bereiden zijn.
De bestelling komt netjes op de afgesproken tijd aan. De maaltijdbox ziet er vrolijk en verzorgd uit. De box heeft speciale gaatjes. Ziet er professioneel uit. Dit is de eerste keer dat we een maaltijdbox krijgen met speciaal daarvoor gemaakte gaatjes. Ik vraag me af of dit alleen indrukwekkend en professioneel eruit ziet of ook noodzakelijk is.
Op de doos wordt ik aangesproken met de tekst “Hallo kookliefhebber! Hier is je Allerhande Box. Boordevol verse producten en heerlijke recepten. Veel kookplezier en eet smakelijk!” We zijn steeds enthousiaster en hebben er echt zin in.
We maken de Allerhande maaltijdbox open. Bij het opendoen van de box kom ik onder ander de volgende producten tegen. Kant-en-klare gebakken lekkerbek, shoarma van gemarineerde kip, ook ongesneden maar vooral veel voorgesneden groenten zoals roerbak groenten, gesneden pompoen stukjes en een gemengde sla. Best wel wat groente is onze indruk.
Er zitten 2 gerechten tussen waar al fruit door zit; rauwkost sla met rozijnen en een Aziatisch roerbak gerecht met ananas uit blik.
We zijn enigszins bedrukt en teleurgesteld over de inhoudt van de Allerhande maaltijdbox en vragen ons af hoe de gerechten zouden gaan smaken. De pay-off/tekst op de doos van “Hallo kookliefhebber” vinden we in ieder geval niet overeen komen met de inhoud van deze maaltijdbox.
Verder valt ons op dat de rundersoepballetjes (moeten nog gekookt worden) wel bio zijn maar de kip niet. De vraag die het bij ons opwekt is waarom. Waarom het vlees wel en de kip niet. Wat is de filosofie hierachter?
2. We gaan aan de slag!
De tijd die voor deze 3 gerechten staan zijn allemaal ongeveer 25 á 30 minuten. Dat redden we ook prima.
Het 1e gerecht is de gebakken lekkerbek. We lezen de ingredientenlijst. Een verdikkingsmiddel, extract, aroma, etc. Ik had liever zelf even snel een eenvoudig beslag gemaakt. De lekkerbekjes moeten we even opwarmen in de oven.
Er wordt een frisse pilav van rijst met prei en pompoen bij geserveerd. Dit gerecht bevat 400 gram pompoen en 1 prei. Best wel wat groente dus, fijn!
De lekkerbek is echt niet ons ding. Het beslag wat er omheen zit is dik en niet knapperig.
Het 2e gerecht is een Aziatische roerbak met soepballetjes (268 gram) en ananas. Voor dit gerecht gebruiken we een zak voorgesneden Oosterse wokgroente van 250 gram. Er zit veel grof gesneden stukken rode ui door. Van de sugar snaps hadden we wel wat meer willen hebben. We vinden dit wel erg weinig groente voor 2 personen. De biologische gehaktballetjes zijn al gedraaid dus dat scheelt weer tijd.
De 3e avond hebben we aardappel met kipshoarma (200 gram) en paprikastukjes. Er naast rauwkost met rozijnen. Het zakje rauwkost bevat 150 gram incl. de rozijnen en er gaat 1 puntparika door. Had wat ons betreft wel wat meer groente door gemogen. De knoflooksaus kan ons niet bekoren.
De knoflooksaus is kant-en-klaar en hoeven we dus niet zelf te maken, helaas. Zowel in de knoflooksaus als de kipmarinade van shoarma zit suiker door. Naast suiker zit er door de saus ook nog xanthaangom, verdikkingsmiddel etc. Ook door de voorgesneden rauwkost zit suiker en daarnaast ook conserveermiddel, antioxidant etc.
3. Nazorg
Doordat je de Allerhande box gewoon per keer kunt bestellen zit je niet aan een abonnement vast. Wil je deze box op frequente basis dan zul je deze wel elke keer opnieuw moeten bestellen online. Je bestelt de box mee met je andere boodschappen.
4. Conclusie
Voor de Allerhande box voor 2 personen voor 3 dagen betaal je 35,- euro.
Wat ons opviel is dat alles zo zoet smaakt. De kip shoarma, ook zonder het knoflooksausje. Maar ook de rauwkost met rozijntjes of de ananas die door het wokgerecht gaan. Persoonlijk wil ik helemaal niet dat we uitsluitend zoete smaken voorgeschoteld krijgen. Dit smaakt niet lekker en voelt voor ons niet goed.
De Allerhande box is wat ons betreft te veel een gemaksproduct geworden. Wij hadden veel liever zelf onze vis door een eenvoudig beslag gehaald. een beetje sojasaus, knoflook etc aan onze kipshoarma toegevoegd of zelf een snel yoghurtsausje gemaakt. Dit is namelijk wat eten bereiden koken maakt en deze handelingen kunnen echt heel eenvoudig en hoeven helemaal niet zoveel tijd in beslag te nemen. In plaats van 25 minuten ben je dan 30 minuten kwijt. Het grote voordeel hiervan is dat je dan al die extra toevoegingen zoals verdikkingsmiddelen, aroma’s, suiker, e-nummers etc. in al die producten helemaal niet nodig hebt. En je eet ook nog eens veel gezonder en lekkerder.
De tekst zoals Albert Heijn deze op de maaltijdbox vermeld daar kunnen wij ons dan ook helaas niet in vinden. Deze box is wat ons betreft niet voor de echte kookliefhebber!
Volgende week dinsdag kom ik met mijn eind review en kun je zien hoe de Allerhande box het ten opzichte van de andere foodboxen gedaan heeft. Morgen in deel 5 test ik de Krat maaltijdbox. Lees je dan weer mee?
Op de hoogte blijven check dan uiteraard de blog en volg Made by Ellen ook op facebook voor de laatste updates!