Deze zoektocht is niet mijn zoektocht maar die van Ellen Barendregt. Zij is op het idee gekomen om 365 dagen over een andere Ellen te bloggen. Naast het feit dat ik het een leuk idee vindt is het ook heel bijzonder om te lezen wat andere Ellens met hun leven doen. Dit keer (dag 225) was het de beurt aan deze Ellen. Hieronder kun je haar verslag lezen over mij. Wil je meer weten over Ellen Barendregt of waarom ze dit doet, kijk dan op haar blog: EllenBarendregt.wordpress.com/
Dag 225: Ellen Muller-van Duijn (www.madebyellen.com)
Ellen is een echte foodie met liefde voor de meest verse, locale en onbewerkte producten. Wanneer je met goede producten werkt, kun je zelfs met de meest simpele ingredienten iets heel lekkers maken. Ellen gelooft dat koken geen wetenschap is maar een kunst waar veel gevoel, emotie en liefde bij komt kijken.
Koken is voor Ellen samen delen, ontspannen en genieten. Ze vindt niets fijner dan samen met familie en vrienden aan de grote eettafel te zitten, samen genietend van eten. Haar uitgangspunt bij het maken van alle gerechten is dan ook dat je er met iedereen van moet kunnen genieten, zowel jong als oud. Dit resulteert in zeer toegankelijke gerechten.
Ellen is geboren in Twente. Met grootouders als frietbakkers, een moeder als chefkok en een vader als gastheer en sommelier, is lekker eten en drinken en het genieten hiervan er met de paplepel ingegoten.
De ouders van Ellen hebben jarenlang een hotel & restaurant gehad. Met veel enthousiasme begon zij daar op haar 10de als afwashulp en vanaf haar 13de heeft ze als bijbaantje in de keuken van het restaurant gewerkt. Hierdoor heeft Ellen van kleins af aan veel verschillende smaken geproefd en gevarieerd, gekookt en recepten bedacht en verzameld. Eten en koken heeft dan ook altijd een centrale rol in haar leven gespeeld.
Op haar 19e vertrok Ellen voor een jaar naar Australie, Nieuw Zeeland, Indonesie en Thailand. Later volgden Canada, Maleisie en andere landen. Ze is daar altijd erg nieuwsgierig geweest en op zoek gegaan naar de locale eetgewoonten. Ondanks haar liefde voor eten en koken studeerde ze Communicatie in Amsterdam en heeft ze daarna een aantal jaren in Marketing & Communicatiefuncties gewerkt.
Een jaar geleden heeft Ellen het roer omgegooid en doet nu wat ze het liefst de hele dag doet; bezig zijn met eten en koken. Dit kan zijn het bedenken en maken van gerechten. Het lezen van kookboeken. Struinen door kookwinkels of over biologische markten. Op zoek naar de juiste eettentjes of anderen enthousiasmeren voor haar liefde voor eten. In februari dit jaar is zij begonnen met www.madebyellen.com. Hier plaatst ze alles wat haar bezig houdt op het gebied van eten. Eigen gemaakte recepten, leuk servies, en ook restaurantjes waar ze gegeten heeft. Alles wat je op de site ziet is door Ellen bedacht, gestyled, gefotografeerd en geschreven.
Naast het schrijven voor haar blog is Ellen sinds een paar maanden ook te volgen bij Jamie Magazine online. Hiervoor schrijft ze ongeveer maandelijks een blog.
Inmiddels heeft Ellen 2 jonge kinderen en gebruikt ze alle tijd die ze heeft voor haar blog en projecten die hieruit voortvloeien. Zij gaat binnenkort bijvoorbeeld op een zeilboot koken en ze heeft een recept bedacht voor een Nederlands merk.
Ik vind de blog van Ellen echt geweldig. Zoals ze zelf omschrijft: ik maak hele toegankelijke recepten. En zo ziet het er ook uit. De foto’s zijn zo prachtig, dat ik meteen zin krijg om te gaan koken. En als ik dan lees dat Ellen nu ook voor Jamie Magazine blogt, dan realiseer ik me weer wat er allemaal kan gebeuren als je werkt met je passie. Dan gebeuren de dingen vanzelf!
In de vakantie bedenkt iedereen altijd hoe het na de vakantie ‘beter’ moet. Er moeten een paar kilo’s af, er moet (meer) gesport worden, iedere avond buikspieroefeningen of weer opnieuw dat hardloopschema opbouwen. Ook ik had deze vakantie zo’n rijtje met zaken die ik wilde veranderen. Echter dit jaar had ik wel andere wensen. Misschien ligt het eraan dat ik 40 geworden ben, maar ik wil juist graag mijn voeding zo verbeteren dat ik me gezond voel. Dat ik geen last meer heb van mijn darmen, dat mijn huid en haren glanzen en ik veel energie heb. Dat betekent dus vezels, veel water drinken, minder vlees eten en meer natuurlijke producten en ingredienten. En ‘voelen’ welk eten bij me past, en stoppen als ik genoeg heb.
Toen ik de blog van Ellen zag, zag ik een aantal recepten die bij deze nieuwe levensstijl passen. En een ervan wil ik jullie niet onthouden, een eigengemaakte muesli voor bij het ontbijt. Om de dag gezond en met smaak te beginnen. Dat recept wil je toch meteen gaan maken!
Recept van Ellen, ‘Make your own crunchy muesli’
Een gezonde en snelle manier om je dag te starten en kids love it too! Het grote voordeel van zelf een muesli mix maken is dat je precies weet wat er in zit. Vaak vind ik gekochte muesli’s te zoet en vet. Dit recept bevat biologische cornflakes en honing, er zijn hier geen zout of andere suikers aan toegevoegd.
Mijn knapperige muesli is een geroosterde mix van onder ander havervlokken, noten, kaneel en honing. Deze ingrediënten gebruik ik als basis en verder voeg ik toe waar ik zin in heb.
Voor dit recept heb ik cornflakes gebruikt maar pompoenzaden, zonnebloempitten en achteraf gedroogd fruit eraan toevoegen smaakt ook heel lekker en gezond. En in plaats van hazelnoten kun je bijvoorbeeld ook amandelen gebruiken. Zelf eet ik deze muesli graag met yoghurt en vers fruit. Het recept is genoeg voor een hele week ontbijt voor 4 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 30 minuten
Recept crunchy muesli:
300 gram havervlokken – 100 gram biologische cornflakes – 100 gram hazelnoten, in grove stukken gehakt – 1/2 eetlepel kaneel – 4 volle eetlepels biologische honing.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Plaats bakpapier op een ovenplaat en leg daarop de havervlokken, cornflakes, gehakte noten, en kaneel. Roer om.
- Voeg de honing toe en meng deze erdoor.
- Plaats de ovenplaat in de oven voor ongeveer 30 minuten. Schep de muesli een paar keer om zodat deze niet gaat aanbranden.
- Laat helemaal afkoelen en bewaar het in een afsluitbare pot.
Geef een reactie