Mini pavlova's met slagroom en vers fruit
 
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
 
Auteur:
Aantal personen: 16
Ingredienten
 • 4 eiwitten
 • Mespunt zout
 • 1 theelepel azijn
 • 220 gram fijne tafelsuiker
 • 250 ml slagroom, stevig geklopt
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Splits de vier eieren een voor een in een vetvrij schaaltje.
 3. Doe de eiwitten samen met een theelepel azijn in een vetvrije kom of keukenmachine. Zet de elektrische mixer/keukenmachine op de hoogste stand aan en voeg meteen terwijl de machine draait een mespunt zout toe. Klop totdat je zachte pieken hebt en voeg dan heel rustig elke keer een eetlepel suiker toe terwijl de keukenmachine aan staat. Dit mag op een wat rustigere stand. Voeg pas de volgende schep toe als de suiker helemaal opgenomen is. Klop totdat de eiwitten goed stijf en glanzend zijn. Wanneer je de kom kan omkeren zonder dat de eiwitten eruit vallen is het klaar. Stop dan ook meteen anders zakken de eiwitten juist weer in.
 4. Afhankelijk van de grootte die je wilt schep je ongeveer 12 tot 15 'hoopjes' eiwitten op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en maak er met de bolle kant van de lepel een beetje pieken/relief in. Maak het vooral niet te netjes en egaal.
 5. Verlaag de oven temperatuur naar 110 graden.
 6. Plaats de ovenplaat direct in het midden van de oven (anders kan de luchtigheid verloren gaan) en laat voor ongeveer 2,5 a 3uur in de oven staan. Totdat de buitenkant hard aanvoelt maar de binnenkant nog zacht is.
 7. Ondertussen snijd je het rijpe fruit in parten en doe je een beetje roomboter of olijfolie in een pan. Wanneer de boter gesmolten is voeg je het fruit toe. Rooster het fruit totdat het zacht is. Strooi de kaneel erover en voeg eventuele nog een andere smaakmaker toe, zoals een likeur.
 8. Vlak voor het opdienen klop je de slagroom stijf.
 9. Verdeel de mini pavlovas over de borden en schep wat slagroom op het schuim. Maak af met het geroosterde fruit en leg er eventueel een blaadjes verse munt op. Serveer meteen.
 10. Enjoy!
Recipe by Made by Ellen at https://madebyellen.com/mini-pavlovas-met-slagroom-en-vers-fruit/