Zuurdesem notenbrood met kastanjes en rozijnen
 
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
 
Auteur:
Aantal personen: 2
Ingredienten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Wanneer de tamme kastanjes nog in de bolster zitten dan maak je deze, het makkelijkst is met tuinhandschoenen aan of twee vorkjes, open. Haal vervolgens de tamme kastanjes eruit. Er zit over het algemeen een grote in en twee hele platte. Je gebruikt alleen de dikke, volle kastanje.
  3. Snijd de tamme kastanjes van bovenaf kruiselings in zodat de kastanjes niet je oven kunnen stuk poffen.
  4. Leg de kastanjes op een ovenplaat of in een ovenbestendige pan en plaats deze voor 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en schud de plaat eventjes heen en weer of schep de kastanjes even om.
  5. Plaats de kastanjes vervolgens weer voor 5 minuten terug in de oven. Haal wederom eruit en schud de kastanjes nogmaals om. Plaats de tamme kastanjes nu voor de 3e, tevens laatste keer, voor 5 minuten in de oven. Mocht je het idee hebben dat de kastanjes van binnen nog iets te nat zijn dan voeg je eventueel 5 minuten extra toe.
  6. Haal de tamme kastanjes uit de oven en laat deze een beetje afkoelen. Zodra de kastanjes voldoende zijn afgekoeld pel je deze.
  7. Heb je het idee dat de tamme kastanjes nog net niet knapperig genoeg zijn dan kun je deze ook nog even, zonder de schil, voor 5 a 10 minuten in de oven verder roosteren. Laat vervolgens afkoelen.
  8. Bereid het deeg, zoals beschreven in mijn basisrecept, t/m stap 8.
  9. Wanneer je de 4e coil fold toepast maak je je handen nat en vouw je de noten en rozijnen erdoor. Vervolgens ga je door met het proces van het basisrecept.
  10. Enjoy!
Recipe by Made by Ellen at https://madebyellen.com/zuurdesem-notenbrood-met-kastanjes-en-rozijnen/