Zomerfruit plaattaart met hazelnootroom
 
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
 
Auteur:
Aantal personen: 4
Ingredienten
  • 435 gram (mix van) rood fruit (uit de vriezer)
  • 6 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 75 gram suiker
  • 1,5 volle eetlepels mascarpone
  • 30 gram ongezoete slagroom
  • 2 theelepels hazelnootsiroop of eventueel een andere siroop
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe het zomerfruit samen met de suiker in een pan en laat voor ⅔ inkoken zodat het bijna net zo stevig wordt als jam. Zet vervolgens het vuur uit en laat wat afkoelen.
  3. Ondertussen leg je een stuk bakpapier op je werkblad en leg hier de bladerdeeg plakjes aansluitend tegen elkaar. Zorg voor een kleine overlap zodat het niet snel los kan gaan. Rol het deeg heel ietsje uit.
  4. Snijd van de vier buitenzijden van het bladerdeeg een reepje van ongeveer een cm dikte af en plak deze bovenop het buitenste stukje bladerdeeg zodat er een rand ontstaat.
  5. Prik in het middelste gedeelte van het bladerdeeg (de bodem) wat gaatjes met een vork en leg het bakpapier op een bakplaat. Plaats de bakplaat nu voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat het bladerdeeg goudbruin is.
  6. Wanneer het zomerfruit grotendeels is afgekoeld schep je deze over de gebakken bladerdeeg bodem en laat hierbij de randen vrij. Laat de plaattaart op kamertemperatuur staan totdat je deze gaat serveren.
  7. Voordat je de zomerfruit plaattaart gaat serveren klop je de slagroom samen met de mascarpone in een staafmixer tot een romige massa.
  8. Voeg de hazelnoot siroop toe en schep deze er even rustig door.
  9. Serveer de zomerfruit plaattaart samen met de hazelnootroom.
  10. Enjoy!
Recipe by Made by Ellen at https://madebyellen.com/zomerfruit-plaattaart-met-hazelnootroom/