Recept zuurdesem crackers
 
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
 
Auteur:
Aantal personen: 25
Ingredienten
 • 200 gram zuurdesem starter (100% hydratatie)
 • 100 speltbloem (tarwe of patentbloem kan ook)
 • 8 gram olijfolie
 • 2 theelepels sesamzaadjes
 • 1 theelepel gedroogde kruiden, zoals kruiden of oregano
 • Plus 2 gram olijfolie extra
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Doe de starter samen met de bloem, 8 gram olijfolie, sesamzaadjes en gedroogde kruiden in een kom en kneed tot een samenhangend, glad deeg.
 3. Leg een stuk bakpapier op je werkblad en strooi daar een beetje bloem over. Doe het deeg erop en strooi nog een beetje bloem erover. Plaats hier eventueel nog een stuk bakpapier op en rol met een deegroller zo dun mogelijk uit. Ook het midden van het deeg.
 4. Verwijder het bovenste bakpapier en bestrijk het deeg met nog een beetje olijfolie. Strooi eventueel nog wat sesamzaadjes erop. Breng op smaak met wat zeezout. Rol er nog een keer heel licht overheen.
 5. Leg het bakpapier met daarop het uitgerolde deeg op een bakplaat en snijd, bijvoorbeeld met een pizzasnijder, het deeg in stukken. Plaats de bakplaat nu voor ongeveer 16 tot 20 minuten in de oven totdat de crackers gaar en goudbruin zijn. Houd de crackers tussentijds in de gaten. Mochten er al een aantal klaar zijn dan haal je deze er alvast vanaf en schuif je de plaat weer terug de oven in. Laat vervolgens afkoelen op een rooster.
 6. Enjoy!
Recipe by Made by Ellen at https://madebyellen.com/recept-zuurdesem-crackers/