Rabarber galette
 
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
 
Auteur:
Aantal personen: 4
Ingredienten
  • 4 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 350 gram verse rabarber, zonder blad en het onderste stukje
  • 100 gram suiker
  • 6 eetlepels water
  • 3 á 4 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 ei, losgeklopt
  • Eventueel ongezoete slagroom
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 1,5 tot 2 cm en doe deze samen met de suiker en het water in de pan. Breng rustig aan de kook en kook de rabarber op middelgroot vuur in ongeveer 10 á 12 minuten gaar. Schep zo nu en dan om om te zien of het niet te snel gaat of dat de rabarber vast gaat koeken.
  3. Ondertussen leg je het bladerdeeg op een stuk bakpapier. Strooi wat amandelschaafsel over het bladerdeeg en vervolgens een klein beetje bloem zodat het niet gaat plakken. Rol het deeg rustig een of twee keer uit. Draai deze dan een kwartslag en rol nog een keer. Keer het bladerdeeg om en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. De bladerdeegzijde met amandelen ligt nu onderop. Doe dit nu ook met de andere drie plakken bladerdeeg.
  4. Wanneer de rabarber klaar is verdeel je deze over de vier vellen bladerdeeg en schep je deze in het midden. Druk ligt aan zodat het ietsje breder komt te liggen.
  5. Breng alle kanten van het bladerdeeg naar het midden toe en geef er een leuke draai aan zodat het er ook nog een leuk uitziet.
  6. Bestrijk de randen en zijkanten van het bladerdeeg met het losgeklopt ei en druk eventueel aan de zijkanten nog wat resterend amandelschaafsel.
  7. Plaats de bakplaat voor 20 minuten in de oven of totdat de rabarber galettes gaar en goudbruin zijn.
  8. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen.
  9. Klop eventueel slagroom met een volle theelepel poedersuiker stijf in een keukenmachine en serveer deze erbij.
  10. Enjoy!
Recipe by Made by Ellen at https://madebyellen.com/rabarber-galette/