Gedroogde sinaasappelschijfjes met chocolade
 
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
 
Auteur:
Aantal personen: 15 stuks
Ingredienten
  • 1 (liefst biologische) sinaasappel, schoongemaakt
  • Een (pers of hand) sinaasappel
  • Suiker, 1 eetlepel
  • 100 gram pure chocolade, 72%
Instructies
  1. Snijd schijfjes van de sinaasappel, van ongeveer 4 tot 6 mm.
  2. Doe de sinaasappelschijfjes samen met het sap van een sinaasappel in een steelpannetje en strooi er de suiker overheen. Breng het pannetje aan de kook en laat voor ongeveer 10 a 12 minuten zachtjes pruttelen totdat het sap zo goed als ingekookt is. Zet deksel op het pannetje en laat afkoelen.
  3. Leg een stukje bakpapier op een van de trays van de voedseldroger en laat hierbij aan alle kanten een beetje ruimte vrij zodat de lucht er goed door kan. Verdeel de sinaasappelschijven over het bakpapier en plaats de deksel op de droger.
  4. Stel de voedseldroger in op 70 graden voor 4 uur. Wanneer de tijd is afgelopen stopt de droger vanzelf en krijg je een piepje te horen zodat je weet dat het klaar is. Wanneer de sinaasappelschijven droog zijn maar nog wel 'chewy' dan kun je deze op een bord leggen.
  5. Verwarm de chocolade door de stukjes in een hittebestendige kom op een steelpannetje te plaatsen die gevuld is met een klein laagje water. Breng het water aan de kook en roer de chocolade met een pollepel door totdat je geen klontjes meer hebt. Haal de gesmolten chocolade van het pannetje af en laat voor ongeveer 10 minuten afkoelen totdat de chocolade dik genoeg is om de sinaasappelschijfjes in te dippen.
  6. Leg een stuk bakpapier klaar en dip de sinaasappelschijfjes nu in de chocolade. Je kan dit in z'n geheel doen of je dipt een deel van het gedroogde fruit erin. Leg op het bakpapier en laat drogen.
  7. Wanneer de sinaasappelschijfjes met chocolade droog zijn dan leg je deze op een schaaltje.
  8. Enjoy!
Recipe by Made by Ellen at https://madebyellen.com/gedroogde-sinaasappelschijfjes-met-chocolade/