Vegetarische pan lasagne
 
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
 
Auteur:
Aantal personen: 4
Ingredienten
 • 6 stukken groente, zoals 3 paprika's, 2 courgette en 1 aubergine
 • Scheut extra vergine olijfolie
 • 3 teentjes knoflook, gepeld en geperst
 • 1 blikje goede tomaten a 400 gram, met staafmixer gepureerd
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 2,5 eetlepels kappertjes
 • Scheutje balsamico azijn
 • Zwarte peper en beetje zeezout
 • 1 grote bol mozzarella van ongeveer 500 gram, (het liefst buffel)
 • 16 lasagnevellen
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Spoel de groenten schoon en dep droog. Snijd de paprika's in parten en de courgette en aubergine in plakjes. Leg de groenten op een bakplaat en schenk een beetje olijfolie over de groente en plaats deze voor ongeveer 20 a 25 minuten in de oven. Totdat de groenten bruin en net gaar zijn. Is een deel van de groente al gaar en een aantal nog niet? Haal dan dat wat klaar is van de plaat af en plaats het overige nog voor een paar minuten terug.
 3. Ondertussen zet je een koekenpan op het vuur en schenk je hier wat olie bij. Fruit hierin de knoflook en voeg de gedroogde oregano toe. Roer alles om en schenk de gepureerde tomaten erbij. Schenk het lege blikje halfvol met water, draai het blikje rond zodat alle vastzittende restjes tomaat los komt en schenk dit erbij in de pan. Breng aan de kook en laat de tomatensaus voor ongeveer 20 minuten rustig pruttelen zodat de saus de juiste dikte krijgt. Schep er in de laatste 5 minuten de kappertjes bij, schenk een beetje balsamico azijn erbij en breng op smaak met peper en zout.
 4. Terwijl de groenten in de oven staan en de tomatensaus opstaat zet je een grote pan gevuld met water op het vuur. Voeg een beetje zout toe en breng aan de kook. Kook de lasagnebladen in twee beurten voor ongeveer 10 a 12 minuten totdat de lasagnebladen gaar zijn. Haal de bladen eruit en leg deze direct in de pan met tomatensaus. Als de tomatensaus te weinig of dik wordt schenk je hier wat van het pastavocht bij.
 5. Haal de bol mozzarella uit het vocht en laat uitlekken.
 6. Laat de lasagnebladen een paar minuten in de saus meetrekken en verdeel de lasagnebladen met saus over de borden. Voeg de mozzarella in plakken of parten toe en schep hier de groenten royaal bovenop. Breng alles eventueel nog een beetje op smaak met peper en zout en schenk er nog wat van je lekkerste olijfolie overheen.
 7. Serveer direct.
 8. Enjoy!
Recipe by Made by Ellen at https://madebyellen.com/vegetarische-pan-lasagne/