Viennetta ijs met nougatine zelf maken
 
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
 
Auteur:
Aantal personen: 12
Ingredienten
 • 500ml ongezoete slagroom
 • 397 gecondenseerde melk uit blik
 • 1 theelepel vanille extract
 • 200 gram pure chocolade 70%, in stukjes
 • 2,5 eetlepels zelfgemaakte nougatine
 • Extra: cakevorm ongeveer tussen de 26 en 28 cm lengte doorsnede + huishoudfolie
Instructies
 1. Zet een pannetje met een laagje water op het vuur en plaats hierop een hittebestendige schaal. De schaal mag het water net niet raken. Leg de chocolade stukjes in de schaal en verwarm de chocolade alroerend au bain-marie. Dus totdat alle chocolade gesmolten is. Haal van het pannetje af en zet apart.
 2. Doe de gecondenseerde melk samen met de slagroom en vanille in een keukenmachine en mix tot een goed lobbige slagroom.
 3. Vet de cakevorm eventueel licht in met olie en bedek met huishoudfolie. Doe dit royaal zodat je overhangende stukken hebt.
 4. Verdeel een dun laagje opgeklopte slagroom over de bodem en verdeel vervolgens 2 eetlepels grotendeels afgekoelde gesmolten chocolade over de slagroom. Schep vervolgens weer een dun laagje slagroom over de chocolade en breng vervolgens weer een chocolade laag aan. Herhaal deze twee stappen totdat alles op is. Vouw de overhangende stukken huishoudfolie terug zodat de viennetta ijstaart bedekt is. Zet voor een nacht weg in de vriezer.
 5. Haal een klein half uurtje voordat je de taart wilt gaan serveren uit de vriezer.
 6. Vouw de huishoudfolie weer open en keer het zelfgemaakte viennetta ijs om op een schaal. Schep nougatine op de bovenkant en verdel met ene bolle kant van de eetlepel. Schaaf eventueel nog wat pure chocolade over de ijstaart en serveer.
 7. Enjoy!
Recipe by Made by Ellen at https://madebyellen.com/viennetta-ijs-met-nougatine-zelf-maken/