Baked Alaska ijstaart uit de oven
 
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
 
Auteur:
Aantal personen: 6
Ingredienten
 • 175 gram suiker
 • 3 eiwitten
 • 1 liter ijs
 • 6 royale plakken roomboter cake
 • Extra: eventueel sterretjes
Instructies
 1. Snijd de roomboter cake in royale plakken en verdeel deze over een bakvorm van ongeveer 16 cm doorsnede. Of ongeveer dezelfde maat als de bovenkant van je ijsbak. Druk de cake aan en zorg dat er geen gaten zitten.
 2. Haal het ijs uit de vriezer en leg op het aanrecht.
 3. Doe in een schone bak van je keukenmachine de eiwitten en klop deze op hoge toeren stijf. Wanneer de eiwitten stijf zijn voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Wanneer de suiker is opgenomen voeg je het volgende toe. Totdat alle suiker op is. ALs het goed is kun je de bak nu op z'n kop zetten zonder dat de eiwitten eruit vallen.
 4. Knip de ijsbak over de lengte open en rol het papier van het ijs af. Zet de hele liter ijs op de cake en druk licht aan.
 5. Verdeel de eiwitten over de hele ijstaart en zorg ervoor dat echt alles bedekt is met de eiwitten. Kijk of je er een paar mooie pieken in kan krijgen.
 6. Plaats de baked alaska ijstaart voor minimaal vier uur in de vriezer.
 7. Vlak voor het serveren verwarm de oven voor op 220 graden. Wanneer de oven op temperatuur is haal je de ijstaart uit de vriezer en plaats je deze direct voor vier minuten in het midden van de oven. Wanneer de eiwitten een mooie kleur hebben haal je de ijstaart meteen uit de oven en serveer direct.
 8. Enjoy!
Recipe by Made by Ellen at https://madebyellen.com/baked-alaska-ijstaart-uit-de-oven/